Filteri

FILTERI

Filterska otprašivačka postrojenja proizvedena u tvornici TSP su najmodernija i najunčikovitija otprašivačka postrojenja koja su trenutno prisutna na svjetskom tržištu. TSP proizvodi otprašivačka postrojenja koja ispunjavaju sve EU norme od učinka 2000 – 500 000 m3/h.

Filterska postrojenja instaliraju se za:
drvnu industriju,
kamenolome,
prehrambenu industriju,
ljevaonice,
čelične industrije,
kemijske industrije,
cementare,
asfaltne baze,

Te također i u :
preradi aluminijskih komponenti,
za keramiku,
za krečare itd.

 

Kod TSP modela sa plosnatim filterskim vrećama postoji poseban uređaj za uredno čišćenje zrakom srednjeg pritiska do 500 mmWS. U takvom se slučaju platno manje tereti nego kod modela sa pritiskom od 6 bara. Isti taj uređaj za blago čišćenje ide od jedne vrećice do druge, te puhne kratkim udarom, 2 do 3 puta, po 2 do 3 sekunde. Tijekom čišćenja, 2 susjedna filterska platna su zatvorena, što onemogućuje usisavanje onečišćene prašine koja se zatim skuplja u bunker za prašinu. TSP filteri imaju otpor od 50-60 mmWS, što doprinosi uštedi energije od 95%. Kod platnenog tkiva lakši je prolaz čistog zraka, tako da uštedom energije emisijski rezultati naših filtera iznose 10-15mg/nm3. Udio ostatka prašine je znatno manji, što je propisano po EU normama, točnije – ispod 20 mg/m3.
Povećanje radnog učinka kod iste mjere kućišta je do 30% u odnosu na druge vrste filterskih postrojenja. Izuzetno su povoljne mogućnosti ugradnje u sve filterske tvornice. Oblik i površina filtera su prilagođeni za sve vrste transporta. Posebno treba istaknuti da se ugradnjom ove vrste filtera garantira 100% otprašivanja svih priključenih izvora prašine.

 

SILOSI

U pogonima TSP-a proizvode se i sve vrste silosa za kamenu prašinu, žitarice, cement, kao i druge vrste materijala. Silosi su proizvedeni od najkvalitetnijih vrsta lima, različitih debljina, koji ovise o samoj konstrukciji silosa. Silosi mogu biti različitih vrsta, oblika kao i zapremina. Uz proizvodnju radimo i montažu i servisiranje silosa.

 

CJEVOVODI

U tvornici TSP-a se proizvode i cjevovodi za protok prašine. Cjevovodi su izrađeni od kvalitetne vrste lima, čija debljina ovisi o uvjetima kojima je cjevovod izložen. Uz proizvodnju, TSP radi i montažu, kao i servisiranje cjevovoda.

 

FILTERSKE VREĆE

U pogonima TSP-a proizvodimo sve vrste filterskih vreća za razne tipove filterskih otprašivačkih postrojenja. Materijali od kojih pravimo vreće su porijeklom iz EU, atestirani su i prilagođen svim EU normama. Zbog kvalitete materijala i vrhunske izrade, filterske vreće proizvedene u pogonima TSP-a jamče vrhunski kvalitet i dugo trajanje.

[vc_gallery type=”nivo” interval=”3″ images=”6114,6105,6106″ img_size=”medium”]